De la granola la faina de ovaz si alte produse fara gluten, exista o lume de posibilitati. Iata aici doua retete de prajituri pe care sa le incerci, indiferent ca ai intoleranta la gluten sau nu.
Spre surprinderea multor persoane, poti face retete prajituri fara gluten si cu malai pentru mamaliga - adica polenta, in termeni vestici. Iti vom oferi mai jos doua optiuni usoare: polenta lemon cake si banana muffins, din faina de ovaz. Inainte de toate, iata de ce ingrediente vei avea nevoie pentru ambele retete:
- Polenta lemon cake:
- 200g unt (plus inca putin extra, pentru a unge tava).
- 200g zahar tos.
- 200g migdale macinate.
- 100g malai fin.
- 1 plic praf de copt.
- 3 oua mari.
- Zeama si coaja rasa a 2 lamai.
- 125g zahar pudra.
- O tava rotunda de 23 cm + hartie de copt.
- Banana muffins:
- 40g fulgi de ovaz.
- 1 banana coapta. (De preferat cu pete.)
- 50-60ml lapte (¼ cup.)
- 1 ou.
- 50g de zahar.
- 50-60g de faina de ovaz.
- 2 lingurite de ulei de masline.
- 1 lingurita de praf de copt.
- Optional: fulgi de ciocolata.
- Hartie de copt pt muffins/cupcakes + tava cu forma.
Reteta polenta lemon cake:
- Pune hartia de copt pe fundul tavii si unge marginile cu unt.
- Pune cuptorul la incalzit, la 180°C.
- Bate untul si zaharul pana cand se uniformizeaza.
- Amesteca intr-un bol separat migdalele macinate, malaiul, praful de copt si o treime, apoi adauga un ou si alterneaza astfel pana obtii un amestec omogen.
- La final, adauga coaja de lamaie si toarna amestecul in tava.
- Lasa la copt timp de 40 de minute.
Odata copt, s-ar putea ca tortul sa fie putin moale, dar nu te speria. Incearca aluatul cu o scobitoare si, daca iese curata, nu ai motiv sa-ti faci griji. In plus, iti poti da seama ca e gata daca marginile incep sa se desprinda de tava.
Lasa tortul la racit in tava. Acum, vom face siropul: fierbe zeama de la lamai si zaharul pudra intr-o cratita mica. Odata ce s-a dizolvat zaharul, toarna-l peste tort si lasa-l sa se raceasca din nou. Odata ce s-a racit, il poti servi.
Reteta banana muffins cu ovaz:
- Intr-un bol, taie banana felii.
- Adauga fulgii de ovaz si laptele.
- Amesteca pana devine smooth.
- Adauga oul, zaharul si uleiul si amesteca bine.
- Adauga faina incetul cu incetul, dupa adauga praful de copt. Amesteca bine.
- Pune formele de copt pentru muffins in tava.
- Toarna amestecul de aluat in forme.
- Adauga ciocolata peste.
- Se coace in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 15-25min.
Aceste retete sunt super usoare si gustoase, fiind indragite chiar si de cei care nu au restrictii dietetice. Chiar si copiii le iubesc, in special muffins-urile. Acum ca ai aflat doua idei, daca ti-am facut pofta, te asteptam sa descoperi ofertele magazinului nostru online!
Vei gasi la noi doar ingrediente de calitate; atunci cand pui bun, iese bun. Comanda acum online tot ce ai nevoie. Pofta buna!