Adauga ulei de avocado in repertoarul tau culinar si afla beneficiile sale

  1. Uleiul de avocado, o alternativa versatila
  2. Retete populare pentru toate gusturile

Avocado este fructul care a devenit indragit de toata lumea datorita globalizarii. La inceput, a fost utilizat in zona Americii Centrale si de Sud, fiind originar din zona istorica a Aztecilor. Astazi, avocado este raspandit in toata lumea, fiind prezent cu preponderenta in bucataria latina. Acest fruct are o forma ovala, aproape ca o para, dar cu o coaja rugoasa inchisa la culoare, iar carnea fructului este verde-galbui, cu un singur sambure mare in mijloc.

Stii cum sa alegi un avocado? In functie de cand ai vrea sa il mananci, alege-l mai intai dupa culoare. Un avocado a carui coaja este verde va fi tare atunci cand il atingi; acesta nu este inca copt in totalitate, fiind gata de consum in aproximativ 4 zile. Un avocado aproape negru la coaja va fi si mai moale la atingere va fi gata de consum in ziua respectiva. De exemplu, pentru a putea produce o cantitate mai mare de ulei de avocado, fructul trebuie sa fie copt.

Uleiul de avocado, o alternativa versatila

Acest ulei are la fel de multe beneficii pentru sanatate fata de uleiul de masline. Procesul este similar, fiind ulei presat la rece, pentru a putea obtine o calitate inalta a acestuia. Recent, a devenit o alternativa a uleiului de masline datorita gustului unic, “nucos” pe care il are.

Uleiul de avocado contine multe vitamine si nutrienti bune pentru corpul tau, dar si grasimi sanatoase care te ajuta la dezvoltarea musculaturii. Vitaminele E si K sunt principalele vitamine care se regasesc in acest ulei, pentru sanatatea pielii si a inimii. De asemenea, poate fi folosit si in produse de cosmetica homemade precum mastile de par sau cremele pentru piele. Cine ar fi crezut ca acest ulei ar putea avea atat de multe beneficii?

 

Retete populare pentru toate gusturile

 

Te-ai decis sa introduci uleiul de avocado in bucataria ta - afla in ce retete ai putea sa il introduci pentru a-ti diversifica abilitatile culinare!

Prima optiune ar fi indragitele legume la cuptor - tot ce trebuie sa faci este sa alegi o gama variata de legume pe care sa le tai. De exemplu, un asemenea amestec ar putea fi: morcovi, cartofi, broccoli, zucchini, ardei si rosii. Asezoneaza-le dupa placul tau si inlocuieste uleiul pe care il foloseai inainte cu uleiul de avocado. Simplu, nu? Datorita temperaturii inalte de ardere ale acestui ulei, este o optiune perfecta si pentru a praji mancare.

Pentru a putea gusta din cultura de provenienta a avocadoului, o alta sugestie ar fi o reteta indragita: fajitas de pui. Este o reteta cu mai multi pasi, dar cu siguranta o vei putea gasi pe internet cu usurinta si este oportunitatea perfecta de a utiliza uleiul de avocado in locul oricarui altul. Asadar, fie ca ai vrea sa il folosesti la retete simple sau mai complexe, un ulei de avocado poate adauga o noua nota de gust a mancarii gatite. Pentru a putea alege un ulei calitativ, trebuie sa ai in vedere si modalitatea de imbuteliere a acestuia. Precum uleiul de masline, trebuie tinut intr-o sticla inchisa la culoare, la un loc racoros.

Comanda acum uleiul de avocado si descopera gustul sau!